Warning: Declaration of c2c_ConfigureSMTP::options_page_description() should be compatible with C2C_Plugin_023::options_page_description($localized_heading_text = '') in /home3/wapmag/public_html/instalarewindows.eu/wp-content/plugins/configure-smtp/configure-smtp.php on line 47

Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home3/wapmag/public_html/instalarewindows.eu/wp-content/themes/centita/functions/theme-functions.php on line 0
Sfaturi simple de intretinere a calculatorului

Sfaturi simple de intretinere a calculatorului

March 31, 2013  |   Noutati   |     |   0 Comment

Cateva sfaturi de intretinere PC usor de aplicat de catre oricine ce pot mari mult durata de functionare fara probleme a calculatorului. Nu irositi bani pe sisteme noi, reparatia intr-un service specializat costa o fractiune din costul unui PC nou. In acest articol vom trece in revista cateva modalitati simple de intretinere care reduc considerabil riscurile unei defectiuni majore.

Faceti copii de siguranta (backup) pentru fisierele importante

Toate documente importante ar trebui sa aiba copii de siguranta (backup). E o regula elementara care asigura posibilitatea recuperarii fara probleme a datelor compromise.

Atunci cand un computer este reparat, sau daca diverse programe trebuie reinstalate, e deseori necesar ca memoria sa fie stearsa. Acest fapt poate crea multe probleme daca nu exista o copie de siguranta. Investiti intr-un hard-disk extern care sa contina copii ale tuturor datelor importante, astfel incat acestea sa fie la indemana in caz ca PC-ul are probleme.

intretinere pc

Pastrati calculatorul “curat”

Asta nu inseamna doar sa-l stergeti de praf (desi este foarte indicat sa o faceti), ci sa-i asigurati protectia fata de programe daunatoare functionarii acestuia (virusi, troieni, malware, etc).

Aceasta protectie este relativ simpla si fara costuri. Firme de software anti-virus precum AVG, Avira si nu numai, ofera gratuit programe antivirus, si sunt multe alte optiuni la un pret modic. Protectia fata de virusi presupune mai mult decat simpla instalare a unui program. E foarte important sa nu downloadati fisiere si aplicatii suspecte, deoarece acestea sunt sursa principala de propagare a virusilor. E important de asemenea sa tratati cu suspiciune mail-urile nesolicitate, sau de la expeditori necunoscuti.

Atunci cand conduceti o afacere, sau aveti copii in familie, e intelept restrictionati posibilitatea de download, pentru a fi sigur ca nimeni poate descarca o aplicatie suspecta fara sa vrea.

Nu incarcati inutil memoria PC-ului

Una din cele mai comune cauze care incetinesc un calculator – de altfel in stare perfecta – este dezordinea (clutter) inutila si nedorita. Fisiere vechi de instalare, colectii de filme disproportionat de mari sunt cele mai comune cauze ale incetinirii unui sistem care era mult mai rapid la momentul achizitiei.

Este o regula de baza sa curatati periodic calculatorul de date inutile (exista programele gratuite care fac asta, sau utilitare ale sistemului de operare). Desi pare o risipa, calculatorul functioneaza optim cu maxim jumatate din memorie plina. Daca aveti nevoie de spatiu suplimentar folositi un hard-disk extern pe care il decuplati atunci cand nu aveti nevoie de el.

intretinere calculator

Reordonati sistemul de fisiere

Reordonarea fisierelor este cea mai usoare cale de a restabili viteza de procesare a sistemului. Calculatoarele stocheaza implicit informatiile in ordine cronologica, dar acest fapt duce rapid la incetinirea procesarii acestora.

Prin defragmentarea datelor pe fiecare partitie (defrag, defragmentation), viteza sistemului creste spectaculos. Acest proces reordoneaza fisierele, astfel incat acestea sunt mult mai rapid gasite si accesate de procesor. Optiunea este usor de gasit in panoul de control (Control Panel).

Intretinera regulata

Indeplinirea acestor sfaturi de intretinere in mod regulat va imbunatati performanta generala a sistemului, fara dificultate sau costuri suplimentare. Daca PC-ul necesita devirusare sau rinstalarea Windowsului, este firesc sa cautati ajutor specializat, intrucat o mica problema poate deveni una majora, daca nu este rezolvata.

Comments are closed.